SM 2011 kisauutisia

Mitalistit kuvina

Mitalistit kuvina Lue lisää >>

Rastit metsässä

Rastit metsässä Lue lisää >>

Karsinnan lähtölistat julkaistu

Karsinnan lähtölistat julkaistu Lue lisää >>

914 kilpailijaa

914 kilpailijaa Lue lisää >>

Kuvia kisavalmisteluista

Kuvia kisavalmisteluista Lue lisää >>

SM-Pitkämatka R1 3.-4.9.2011

KADONNUT

Palauttamattomat laina-emitit tulee palauttaa osoitteeseen: Lasse Suonpää / Petkeltie 8 C 77 / 20540 TURKU. Palauttamattomasta peritään 60e maksu.

Kadonnut varustepussi, jossa lukee ”Topias Ahola Navi”. Sisältö seuratakki, mp3-soitin + kuulokkeet. Ota yhteyttä 0407575125

Kadonnut EMIT, numero: 138223. Ota yhteyttä lasse.suonpaa(a)kolumbus.fi

Pinkki treenipaita, koko S. Ota yhteyttä lasse.suonpaa(a)kolumbus.fi

LÖYTYNYT

Jos tunnistat omasi ota yhteyttä lasse.suonpaa(a)kolumbus.fi. Toimitukset mahdollisia Esijukola, R1 SM-kisat, Halikkoviesti.

Seuratakki, Katja Lahtinen

Mustat Tamaris nahkakengät, koko 40

Musta pitkähihainen Noname-paita, vihreät tikkaukset, koko M

 

 

SM-pitkämatka Ryhmä 1 Yläneellä 3.-4.9.2011

Pöytyän kunnassa järjestetään vuonna 2011 kolme merkittävää suunnistustapahtumaa. Vuosi alkaa Turun Suunnistajien ja Yläneen Kirin keväällä järjestämällä FinnSpring suunnistuksella,  jatkuu syyskuussa Liedon Parman yhteistyössä Yläneen Kirin kanssa järjestämällä ryhmän 1 SM-pitkänmatkan suunnistuksella ja päättyy pari viikkoa myöhemmin Rasti 88:n ja Auran Vantaan järjestämiin ryhmä 2:n keskimatkan SM-kilpailuun. Kilpailukeskusten välinen etäisyys on yhteensä vain noin 20 km.

Ryhmä 1:n SM-pitkämatka tullaan juoksemaan Yläneen kirkonkylän pohjoispuolisessa maastossa, joka vaativuudessaan tarjoaa erinomaiset puitteet SM-mitalien ratkomiselle. Maastossa edellinen merkittävä suunnistuskilpailu on käyty vuonna 1987, jolloin se toimi  Fin5–suunnistusviikon kahden osakilpailun näyttämönä.

Maastollisesti kilpailu tarjoaa pääosin hyväpohjaista pienipiirteistä avokalliomaastoa, missä mäkien väliset varvikkoiset suot tuovat mosaiikkimaisuudellaan suunnistukseen sekä vaihtelua että myös vaativuutta. Korkeuserot ovat vähäiset ja maaston raskaus tuleekin enemmän mäkien välisten soiden myötä. Loppukesän ja alkusyksyn sateet tuovat kilpailuun  mahdollisesti vielä oman lisähaasteensa. Suunnistuksellisesti maasto on pienipiirteisyydessään erittäin vaativaa ja ns. helppoja pätkiä ei varsinkaan finaaleissa tule olemaan.

Kalliomaaston lisäksi päästään nautiskelemaan myös pienialaisista kangaspätkistä, missä vauhti saattaa nousta hetkittäin hyvinkin kovaksi. Koejuoksujen perusteella miesten pääsarjan arvioidaan kärjen osalta kulkevan maastossa noin 5.50 km-vauhtia ja naiset tästä noin minuutin hitaammin eli 6.50/km.

Karttapaloja tulevasta kisamaastosta 

   Karttamalli1   Karttamalli2   Karttamalli3   Karttamalli4   Karttamalli5   Karttamalli6   Karttamalli7 

Karsinnat ja finaalit juostaan eri maastonosissa. Finaaleihin startataan niin, että sunnuntaina A-finaalit lähtevät ensiksi ja karsinnoissa A-finaalista tippuneet heidän jälkeensä samaan maastonosaan. Näin toimien taataan, että SM-mitalit ratkotaan ns. neitseellisessä maastossa ilman uria ja toisaalta myös A-finaalista karsiutuneet pääsevät parhaaseen maastoon.

Kilpailualueen kartoituksesta ovat vastanneet Raimo Jalonen ja Tuomo Peltola. Pohjana kartassa on käytetty Risto Laihon vuoden 1987 karttaa varten luomaa erinomaista käyrästöä, joka on päivitetty vastaamaan tämän päivän vaatimuksia siten, että kartta on hyvin luettava myös mittakaavassa 1:15 000.  

Ratamestareina toimivat Olli Mattila ja Liisa Veijalainen siten, että Liisa vastaa naisten radoista ja Olli miesten radoista. Kilpailun valvojana toimii Päivi Autio Hiisirastista ja TA:n tehtävissä Suunnistusliiton puolesta Eero Salminen Maarian Mahti. Kilpailun johtajana toimii Martti Alilonttinen Liedon Parma ja varajohtajana Markku Autio Yläneen Kiri.

Liedon Parma ja Yläneen Kiri tarjoavat harjoitusmahdollisuuksia tuleviin kilpailuihin. SM-pitkän matkan virallinen mallisuunnistus ja muita harjoitusratoja on ollut maastossa jo syksystä lähtien. Kilpailualueen vanha kartta on ostettavissa hintaan 10 €/kpl. Huomioikaa kuitenkin, että kilpailualue on luonnollisesti harjoitus- ja kilpailukiellossa. Majoitusta mahdollisille leiriläisille on tarjolla mm. Kuralan Kartanotilalta, jota isännöi suunnistajanakin tuttu Matti Koivisto Laura-vaimonsa kanssa.

 


 

Yhteistyössä kanssamme:

Sponsoriloga: Lieto  Sponsoriloga: Turkuenergia Sponsoriloga: Liedon SP