Harjoittelu

Ennakkoharjoittelumahdollisuuksia SM-kisoihin voisi luonnehtia poikkeuksellisen hyviksi. Tarjolla on kaksi harjoittelukieltoalueeseen rajoittuvaa harjoitusta, joissa yhteensä neljä erilaista rataa. Toinen harjoituksista on painetulla 1:15 000 kartalla ja toinen harjoituksista on SM-kisan kartantekijöiden sekä ratamestareiden käsialaa. Molemmat harjoitusmaastot antavat hyvän kuvan tulevasta SM-kisamaastosta.

1. SM-mallisuunnistus (Yläne)
SM-kisan kartantekijöiden (Tuomo Peltola ja Raimo Jalonen) kesällä 2010 tekemällä kartalla, joka rajoittuu SM-harjoituskieltoalueeseen, kaksi rataa, joista toinen on miesten ratamestarin Olli Mattilan suunnittelema ja toinen naisten ratamestarin Liisa Veijalaisen suunnittelema. Voitte valita joko 1:10 000 tai 1:15 000 mittakaavaisen tulostekartan. Opan suunnittelema rata on pituudeltaan 8,4 km ja sillä on 20 rastia, radalla on myös salmiakkihajonta. Lissun suunnittelemalla radalla on mittaa 7,1 km ja matkan varrella on 16 rastia. Kuvia mallisuunnistusmaastosta.

2. Pitkän matkan harjoitus (Korkiakoski)
Myös SM-harjoituskieltoalueeseen rajoittuva maasto, jonka käyräkuvaus on varsin samanlainen tulevan kilpailukartan kanssa, koska molempien maastojen ensikartoitus on Risto Laihon käsialaa. Matti Koivisto on tehnyt 2005 valmistuneeseen karttaan tarvittavat päivitykset syys-lokakuussa 2010. Harjoituskartta on painettu ja mittakaavassa 1:15 000. Ratamestarina SM-kisojen valvoja Päivi Autio. Radat 9,7 km (17 rastia) ja 6,8 km (13 rastia).

Molempien harjoitusten pysäköinti Yläne-Oripää tien varrella sijaitsevassa soralouhoksessa. Lisätietoja suunnistusharjoituksista Kuralan kartanotilalta, jossa myös mahdollisuus majoitukseen ja/tai ruokailuun. Kuralan kartanotilan harjoitustarjonnassa on myös muita harjoituksia Yläneen maastoissa.


 

Yhteistyössä kanssamme:

Sponsoriloga: Lieto  Sponsoriloga: Turkuenergia Sponsoriloga: Liedon SP