Liedon Parman järjestämät kilpailut

SANDVIK suunnistus 12.9.2014 Liedossa Näytä kaikki tiedot

V-S Rastipäivät 27.-28.7. 2013 Yläneellä Näytä kaikki tiedot

Kisasivut

Nuorten aluekisa 3.6.2013 Ilmarisissa Näytä kaikki tiedot

Ratamestarin kommentit nuorten aluekilpailuun 3.6.2013 Liedon Ilmarisissa

Olen suunnitellut radat suunnistuksen pariin lähiaikoina tulleiden tai lajiin pariin aikovien lasten ehdoilla. Jos lapsi tuntee karttamerkit, malttaa suunnata kartan aina menosuuntaan, kääntyä tietyissä kohtia vasempaan tai oikealle voi hänet turvallisesti lähettää yksinkin maastoon. Toki saattajasarjatkin palvelevat myös aloittelevia lapsia.

Radat ovat kilpailusarjan teeman mukaisesti lyhyet. Saattaja, 8 ja 9- sarjat eivät poikkea leveältä pururadalta kuin muutamassa kohdassa. Niissäkin hyvin vähän. Maastossa on keltaliivinen ohjaaja ratamestarin ajattelemassa pulmakohdassa (10 ja 12 – sarjat), joka tarvittaessa auttaa nuoria suunnistajalupauksia.

Vaikka kaikilla sarjoilla radat on tulostettu kartalle mittakaavalla 1 : 5000, on radat normaaleja suunnistusratoja. Lenkkitossu sopii hyvin saattaja, 8 ja 9- sarjalaisten jalkineeksi, muille sarjoille suosittelen nastarijalkinetta.

Matkat ja rastimäärät:
HD – saattaja, HD 8 ja HD 9 1,2 km 7 rastia
HD 10  1,3 km 8 rastia
HD 12  1,8 km 9 rastia  
HD 14  2,5 km 11 rastia

Tervetuloa Lietoon!
Risto Ruohola
Liedon Parma

Lähtölista julkaistu. Puuttuvia Emit-numeroita voitte ilmoitella tekstiviestillä numeroon 040 5329459.

TUPI:n ja STPU:n Sprinttiviesti 13.5.2013 Littoisissa Näytä kaikki tiedot

Tupin parisprinttiviesti tulee olemaan puhdas metsäsprintti hyväkulkuisessa kallio/metsämaastossa.
Ratamestari suosittelee pitäviä suunnistusjalkineita sekä kokopeittävää suunnistusasua.

Kisat on kisailtu. Kiitokset osallistujille ja järjestelyissä mukana olleille. Työpaikkojen välisen kisan pisteet ja STPU:n kisan erillistulokset tulevat hieman jälkijunassa...

Nuorten aluekisa maanantaina 9.5. Liedossa Näytä kaikki tiedot

Ensimmäinen neljästä nuorten aluekilpailusta suunnistetaan Loukinaisissa maanantaina 9.5. Liedon Parman järjestämänä. Kilpailussa on sarjat 14-vuotialle sekä nuoremmille. Myös saattajasarja perheen pienimmille. Ilmoittautumiset Verkkovihkoon 6.5. mennessä tai sähköpostilla antti.suonpaa(at)kolumbus.fi.


Ratamestarin suusta:

Vuoden 2011 ensimmäiset nuorten aluekisat suunnistetaan kilpailun teemaan sopivassa maastossa. Asutuksen ympärillä kulkee kuntorata, johon radat tukeutuvat. Kuntoradan sisäalueet ovat kuitenkin haastellista ja paikoin myös aika vaativaa maastoa.

Saattaja -sarjassa suunnistetaan sama rata kuin HD8 -sarjassa. Kannustan kaikkia niitä lapsia, jotka osaavat suunnata kartan kulkusuuntaan ja omaavat pientä rohkeutta lähteä maastoon yksin, ilmoittautumaan 8-9 -vuotiaiden sarjaan. Saattaja -sarjassa toivon, että suunnistajat laittavat saattajat tiukoille ja yrittävät heiltä karkuun. Saattaja -sarja sopii kaikenikäisille. Sarja toimiikin hyvänä ja turvallisena tapana tutustua lajiin oikeassa kisahengessä, kuitenkin pilke silmäkulmassa.
Kymppi -vuotiaiden rata on suunnitelu siten, että maastossa olevat kuntorataurat toimivat tukena reitinvalinnoille, kuten rastireitin siimari toimii RR -radoilla. HD12- rata käy paikoin selkeästi pois kuntoradalta, kuin myös HD14 -rata. Aluekisan vanhimmat eli 14 -vuotiaat saavatkin sitten jo suunnistaa muutaman pitemmänkin rastivälin ja pääsevät maaston haastellisempiin osiin.

HUOM! Kartan mittakaava on 1:5000!

Oikein hauskoja suunnistuselämyksiä koko perheelle ja liikunnan iloa toivottaen: Risto Ruohola


Jatko-ohjelma:

Nuorten aluekilpailut:
09.05. Liedon Parma
23.05. Pargas If
06.06. Turun Suunnistajat
08.08. Paimion Rasti

Nuori Suunta-kilpailut:
16.08. Nuori Suunta-kilpailu, AngA
5.09. Nuori Suunta -viesti, TuS
1   |   2      next »      

 

Yhteistyössä kanssamme:

Sponsoriloga: Lieto  Sponsoriloga: Turkuenergia Sponsoriloga: Liedon SP